In Transition : Episode II

A blog on self-discovery and counting blessings.

Kegagalan Melelapkan Mata November 19, 2009

Filed under: relationship,Uncategorized — hubbsnmoi @ 9:29 pm
Tags: , ,

WARNING : Kisah poyo ahead.

 

Tonight (or is it tomorrow?) would be Hubby’s last day performing his deed/duty to his country. And last night, I suddenly felt soooo lonely, sangat tiada motivasi untuk melakukan apa-apa pun. Kerja menimbun, exam PTK is next week but I can’t drag myself to do anything. Hanya termenung dan termenung sambil surfing the web.

 

Bila pukul 10pm menjelang, lagi menggigit perasaan sunyi dan kerinduan yang teramat sangat. Hoh! itu pathetic ok. I mean, rindu2 sikit tu faham la kan, ni sampai tahap bila dengar suara Hubby di corong handphone, tibe2 terus choke with tears. ahahhah. “You had me at Hello” moment. ahahahah.

 

Ni baru pergi reservist for 2 weeks. Fyi, we spent the last weekend together. for goodness sake, this is not the first time!! Sejak kawin, this is the second time he has to go  for reservist.  So in all, baru 4 hari tak jumpe dah jadi seperti kartun di bawah ini:

Gini kena pegi Haji sama-sama ni (tapi nak ikut kuota Tabung Haji ke MUIS? hehe). Habis kepam bantal nanti tiap2 malam nangisss je sbb kena tinggal lebih sebulan.

 

Oh. and camna nak sambung Phd kat overseas kalau 4 malam je da menangis berjauhan?

 

Ok. Malu. Mungkin saya terbawa2 dgn emosi. Dan juga mungkin PMS.

 

p/s: Cepatlah Sabtu. Ku ingin lari menyeberangi Tambak Johor untuk bertemu denganmu.*sila muntah hijau sekarang*

Advertisements
 

Sentuhan Listrikmu November 10, 2009

Filed under: relationship — hubbsnmoi @ 11:09 am
Tags: ,

Mushy post ahead. You have been warned.

Sentuhan Listrikmu : M Nasir

Bisakah aku bertanya padamu
Dari mana datang sayang ini
Dari redup matamu
Atau bisikan mesra

Adakah kerna sentuhan listrikmu
Membuat ku terus berjanji
Hati ini hanya untukmu saja

Sentuhanmu bukan datang dari
Dunia materi
Terasa ini pernah mengusikku
Bagai de javu

Ku rindu sentuhanmu
Ku damba sentuhanmu
Tiada lain yang ku inginkan
Hanyalah
Hanya sentuhanmu

—————————

Antara lagu dendangan M Nasir yang sangat ku suka. Khas untuk jejaka yang senantiasa merenjatku dengan sentuhannya. It’s only day TWO, and we have another 9 days to go before I can be electified again (sebenarnya weekend ni da boleh jumpa da. tapi orang dlm kerinduan kan suka exaggerate). In 9 days, he would finished serving his duty to his country, which he has to performed annually in November.

Dear Hubby,

Selamat menjalankan perkhidmatan untuk negara anda dan selamat bermalam di semak samun hutan belantara Kota Temasik. Am looking forward to see you this weekend. *Oh, terasa macam lamanyaaaa lagiiiii*

Wifey.