In Transition : Episode II

A blog on self-discovery and counting blessings.

Kegagalan Melelapkan Mata November 19, 2009

Filed under: relationship,Uncategorized — hubbsnmoi @ 9:29 pm
Tags: , ,

WARNING : Kisah poyo ahead.

 

Tonight (or is it tomorrow?) would be Hubby’s last day performing his deed/duty to his country. And last night, I suddenly felt soooo lonely, sangat tiada motivasi untuk melakukan apa-apa pun. Kerja menimbun, exam PTK is next week but I can’t drag myself to do anything. Hanya termenung dan termenung sambil surfing the web.

 

Bila pukul 10pm menjelang, lagi menggigit perasaan sunyi dan kerinduan yang teramat sangat. Hoh! itu pathetic ok. I mean, rindu2 sikit tu faham la kan, ni sampai tahap bila dengar suara Hubby di corong handphone, tibe2 terus choke with tears. ahahhah. “You had me at Hello” moment. ahahahah.

 

Ni baru pergi reservist for 2 weeks. Fyi, we spent the last weekend together. for goodness sake, this is not the first time!! Sejak kawin, this is the second time he has to go  for reservist.  So in all, baru 4 hari tak jumpe dah jadi seperti kartun di bawah ini:

Gini kena pegi Haji sama-sama ni (tapi nak ikut kuota Tabung Haji ke MUIS? hehe). Habis kepam bantal nanti tiap2 malam nangisss je sbb kena tinggal lebih sebulan.

 

Oh. and camna nak sambung Phd kat overseas kalau 4 malam je da menangis berjauhan?

 

Ok. Malu. Mungkin saya terbawa2 dgn emosi. Dan juga mungkin PMS.

 

p/s: Cepatlah Sabtu. Ku ingin lari menyeberangi Tambak Johor untuk bertemu denganmu.*sila muntah hijau sekarang*

Advertisements
 

4 Responses to “Kegagalan Melelapkan Mata”

  1. kak noha Says:

    ana, jgnkan 4 hari, kalau satu mlm tu abg kena OT (OT sahaja bukan tak balik langsung) sungguh rasa lain dan pelik…macam hidup sudah tidak bermakna..so faham sgt la rasanya mcm mana. ingat kat kakak, dia lagi kesian, selalu kena tinggal dgn izhar..paling2 pun 2 minggu, yg berbulan2 tuh??…so, setakat kena tinggal OT dan 4 hari…apatah la sgt kan? ;p

  2. eiLda epaL Says:

    syana..

    kalau aku plak, camner eh…?

    huhu…

    kalau tak kuatkan emosi nie, mau lagie takleh tido bermalam-malam seh…

    iskk…iskk…

    cobaan…dugaan…

    • hubbsnmoi Says:

      dadar : a’ah. betol! tabahkan hati ye dadar. malu pulak rasanya bila mengeluh mcm gini. sbb ada org yg dugaannya lebih besar.
      tapi eilda mmg kuat kan?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s